Regattasesongen 2005


RESULTATER JUBILEUMSREGATTA 10. SEP. 2005

Plassering Seilnr Båtnavn Skipper Hjemsted
1 NOR2229 Thidens Prøve Kjetil Østvold Tønsberg
2 NOR1493 Non Stop Svein Ivarson Oslo
3 NOR450 Aquila Hans Knudsen Åsgårdstrand
4 NOR1434 Blues John Arne Imenes Borgheim
5 NOR2836 Regia II Jan Erik Salater Oslo
6 NOR2893 Nusse Ivar Myhren Åsgårdstrand
7 NOR78 Shanty IV Vanja Dietrichson* Oslo
8 NOR1239 Wilma Andreas Gullberg Eiksmarka

*Vanja seilte med vindror og jolle på dekk. Sporty gjort.

Norsk Balladklubbs 30-års jubileum.

I strålende mildt høstvær hadde åtte Ballader funnet veien til Son for å delta i 30-års jubileumsregattaen. Seilasen var som forhåndsomtalt lagt til området sørøst for Son med start rett utenfor havnen. På skippermøtet på brygga ble banen gjennomgått, og det ble tatt høyde for avkortning hvis vinden skulle dø ut. Starten gikk kl. 1230 og første runding var Tofteholmen. Så bar det rundt Mølen for deretter å runde Bilekrakk. "THIDENS PRØVE" var først rundt Mølen med "NON STOP" og "AQUILA" hakk i hel. På kryssen opp mot Bilekrakk, som skulle rundes om styrbord, dro "THIDENS PRØVE" fra feltet og rundet ca. 3 minutter før nummer to. Resten av flåten fulgte etter som perler på en snor. På lensen ned mot Hortenskrakken løyet vinden endel slik at det ble besluttet å avkorte seilasen og seile direkte til mål i Åsgårdstrand. Feltet ble etterhvert delt i to med stadig "THIDENS PRØVE" i tet med "NON STOP", "AQUILA" og "BLUES" som sakte tok inn på lederbåten. Litt lenger bak lå REGIA II og NUSSE med SHANTY IV hakk i hel og "knivet". "WILMA", som for anledningen hadde Camilla (5) og Thea (7) som fordekksgaster, sørget for en verdig avslutting av feltet. "AQUILA" dro østover etter Hortenskrakken for å fange opp maksimal medstrøm, mens resten av feltet gikk rett mot mål  utenfor signalmasten på moloen i Åsgårdstrand. Hans Knudsen, som må ansees som "husmann i bakken", lyktes nesten med sin ekstreme østlige kurs og var knappe minuttet bak "THIDENS PRØVE", som igjen var 12 sekunder foran "NON STOP". Så fulgte "BLUES", "REGIA II", "NUSSE", "SHANTY IV" og WILMA".
Etter seilasen ble det ankerdram på brygga i det nydelige været med fin og varm ettermiddagssol utenfor Åsgårdstrands Seilforenings flotte klubbhus. P.g.a. festens store deltagerantall var denne flyttet fra Hans Knudsens residens til Åsgårdstrands seilforening hyggelige klubbhus. Hans og Elin pluss Ivar Myhren og hans bedre halvdel Olga hadde organisert maten og pyntet nydelig langbord. På menyen sto marinerte spearribs a'la Elin med nydelig bløtkake til dessert. Ved den store grillen ble det servert velsmakende fordrink "Orange a'la Åsgårdstrand", så stemningen var munter da vi etterhvert inntok våre plasser ved bordet. Hans Knudsen ønsket så velkommen til Norsk Balladklubbs 30 års jubileum. Klubbens stifter Carl Fredrik Dietrichson (Vanjas far) hadde for anledningen  funnet veien ned til Åsgårdstrand, noe som kastet  ekstra glans over festen. Hans tilstedeværelse og anekdoter fra "gamledager" satte feiringen av vårt jubileum i det rette perspektiv. Vi utbrakte på Carl Fredriks initiativ kong Olavs skål. Fem av klubbens tidligere formenn var representert, og det var spesielt hyggelig at Jon Erik Saugen med sin alltid seilende kone Norma hadde funnet veien til jubileumsfesten i deres nydelige båt som for anledningen lå fortøyet blant balladene. Jon Erik er den formann som sammen med Magne Fagerhol historisk har nedlagt det tyngste arbeid for klubben (Magne var dessverre forhindret fra å delta på festen). Stemningen var stadig stigende og etter maten bidro undertegnede med noen muntre historier. Og så var det  premieutdeling hvor spesielle "handycaps" som bremsende vindror og unge fordekksgaster o.l. ble behørig belønnet. Carl Fredrik og Jon Erik mottok deretter hver sin ærespremie til stor applaus. Jon Erik takket for maten og oppfordret nye båteiere til å engasjere seg og delta i Balladklubben slik at klubben kan leve videre i mange år til glede for båteierne, men ikke minst for å  bevare Balladen som entypebåt med fortsatt anledning til scratchseiling i de store regattaene. Undertegnede tror at jeg har alle med meg, både seilere og festdeltagere, når jeg hevder at jubileumsregattaen/festen var et meget vellykket arrangement ikke minst takket være det fine været og kjempeinnsatsen fra Hans og Ivar samt Elin og  Olga. TAKK SKAL DERE HA ! 

Svein Ivarson

Bilder fra arrangementet:
Foto: Reidar Hauge og Jan Erik Salater

   


FÆRDERSEILASEN 2005

RESULTATER

Plassering Seilnr Båtnavn Skipper Forening Slutt Seilt tid
1 NOR 470 Stompen Rolf Anders Stumpf Christiandssand SF 02:10:17 13:40:17
2 NOR 1493 Non Stop Svein Ivarson KNS 02:13:39 13:43:39
3 SWE 1491 Point 2 Point Anders G. Larsson Asker SF 02:22:36 13:52:36
4 NOR 2229 Thidens Prøve Kjetil Østvold Tønsberg SF 02:46:53 14:16:53
5 NOR 777 Fenris Sven Halvorsen Drøbak SF 02:23:58 14:23:58
6 NOR 2358 Vannstrykern Frode Nilsen Bundefjorden SF 02:55:26 14:25:26
7 NOR 1434 Blues John Arne Imenes Tønsberg SF 03:17:51 14:47:51
8 NOR 1874 Mina Per Einar Tolås KNS 03:47:56 15:17:56
9 NOR 2836 Regia II Jan Erik Salater KNS 03:48:35 15:18:35
10 NOR 1123 Wilma Magne Klann Soon SF 03:56:17 15:26:17
11 NOR 813 Ella Bjørn Larsen Sandefjord SF 04:04:44 15:34:44
- NOR 7548 S/Y Elgen II Ole Kr. Prestrud Frognerkilen SF DNS -

 


Færder-seilasen 2005

En liten rapport fra Stompens mannskap:14.06.05.

Da startskuddet gikk, løyet vinden. Vi hadde problemer med å få spinnakeren til å stå. Svein Ivarson (Non Stop) så da sitt snitt til å stikke fra feltet, tett etterfulgt av Kjetil Østvold (Thidens Prøve).  

Ved Slemmestad rundet Non Stop som første Ballad. Deretter kom  Thidens Prøve og Stompen hakk i hæl. Etter rundingen var vi i tvil om hvilken side av fjorden vi skulle velge ned til Drøbak. Vi gikk først vest, så midtfjords. Thidens Prøve gikk mot østsiden. Dette tapte han på. I Drøbakksundet lå vi side by side, både Non Stop, Stompen og  Anders G. Larsson med sin Point 2 Point. Slik lå vi helt til Filtvet.  

Etter Filtvet Fyr gikk Point 2 Point helt vest langs Hortenlandet. Non Stop gikk helt øst langs Jeløya hvor det var mest medstrøm, mens vi gikk mer midtfjords. Dette tjente Non Stop på, og dro ifra feltet.  

Da vi nærmet oss Hollænderboen, så vi Non Stop Rund, og vi følte at 1.plassen var tapt. Point 2 Point hadde seilt fort og vi så at de ville runde før oss. De fikk imidlertid trøbbel med spinnakeren og rundet kun sekunder før oss. Non Stop rundet ca 15 minutter før oss, og vi forstod at det ikke var umulig å ta opp en fight. Vinden hadde frisknet opp til ca 10 m/s, med krappe bølger, som er helt perfekte forhold for Stompen.  

Vi var på forhånd fast bestemt på å gå inn mot Bolerne og Slagentangen i le for strømmen, og gjorde dette. Non Stop hadde valgt samme strategi. Slag for slag tok vi så innpå Non Stop og etter en stund passerte Non Stop rett bak hekken vår. Dette var vendepunktet i seilasen. Nå var det viktig å sikre plasseringa. Dette gikk greit helt til Slagentangen.  

Etter Slagentangen var vi uoppmerksomme et øyeblikk, og Non Stop skiftet fra topplanterne til lanterne i pulpiten. Vi mistet kontrollen på Non Stop og seilte uten å vite hvor han befant seg. Da vi gikk i mål var vi i tvil om resultatet. Etter å ha fortøyd ved Sykehusbrygga kom Non Stop og gratulerte oss med førsteplassen. Da kunne vi slippe jubelen løs.  

Det å slå Svein Ivarson i Helly-Hansen Færder-seilasen var stort for oss, ettersom han har vært vårt forbilde i mange år.  

Takk for en fin seilas! Gleder oss til neste Færder-seilas.  

Hilsen Stompen.


Noen bilder fra Færdern 2005:


Foregående år:

1999  2000 2001 2002 2003 2004

Hjem